پیچر چیست و برای خرید پیچر قهوه به چه نکاتی توجه کنیم؟
پیچر چیست و معنای آن چیست؟
پیچر (به انگلیسی Pitcher) یا پارچ شیر یا پارچ بخار وسیله ای است که از آن معمولا برای ریختن مایعات به خصوص شیر درون قهوه استفاده می شود. طراحی این ظرف به گونه ای انجام شده است که با توجه به لبه دار بودن عمل ریختن شیر آسانتر انجام پذیرد.
کلمه پیچر در انگلیسی به معنای پارچ یا کوزه و هرچیزی است که برای نگهداری و ریختن مایع از آن استفاده می شود. و تقریبا به مانند سایر لوازم کافی شاپ و تهیه قهوه همان نام انگلیسی در ایران نیز رواج پیدا کرده است. در ایران کلمه پیچر فقط برای پارچ های استیلی که در کافی شاپ ها به عنوان شیرجوش استفاده می شود اطلاق می گردد.
کاربرد پیچر چیست؟
پیچر وسیله ای است که در کافی شاپ ها و خانه ها معمولا وظیفه نگهداری، داغ کردن و فوم گرفتن از شیر را دارد. برای تهیه لاته، کاپوچینو، موکا و … باید درصد مشخصی از قهوه با شیر داغ، کف شیر و … قاطی شود. یک باریستای حرفهای در کافه با یک دستگاه صنعتی یا یک فرد تازه کار در خانه با یک دستگاه خانگی هر دو از پیچر استفاده خواهند کرد.
اجزای پیچر چیست و پیچر خوب چه ویژگی هایی دارد؟
اجزای پیچر بدنه، دسته و دهانه هستند. جنس بدنه اکثر پیچرهای موجود در بازار از استیل ضدزنگ Sus 304 است. این ویژگی باعث می شود که بتوان آن را به عنوان شیرجوش نیز روی شعله مستقیم استفاده کرد. دهانه پیچرها نیز به نحوی طراحی شده است که بتوان روی ریختن شیر یا فوم آن درون قهوه تسلط داشت. این موضوع بر روی کیفیت محصول نهایی تاثیر زیادی دارد. زیرا درصد ترکیب شیر با قهوه اهمیت بالایی در مزه آن دارد.
همچنین طراحی لته آرت نیازمند کنترل بالای باریستا بر روی پیچر است. این موضوع طراحی دسته را به موضوعی مهم تبدیل می کند. دسته باید به خوبی در دست جا بگیرد. همچنین پیچرهایی هستند که اصلا دسته ندارند و یک روکش سیلیکونی محافظ دست از سوزش است. پیچر با روکش سیلیکونی انتخاب بهتری برای افراد حرفه ای است. اگرچه قیمت این پیچر حرفه ای بیشتر از پیچرهای معمولی است.
انواع پیچر قهوه کدام است و چه پیچری بخریم؟
پیچرها را می توان با سایز، رنگ و … تقسیم بندی کرد. رنگ کالا یک موضوع سلیقه ای است. رنگ های متداول معمولا استیل، دودی، برنزی و هفت رنگ هستند. سایزهای پیچرها هم معمولا ۳۵۰، ۵۵۰(یا ۶۰۰) و ۹۰۰(یا ۱۰۰۰) میلی لیتری هستند. سایز ۹۰۰ معمولا در کافه ها مورد استفاده قرار می گیرد. سایز ۳۵۰ هم برای یک نفر مناسب است. ولی می توان سایز ۵۵۰ را به عنوان یک سایز متوسط پیشنهاد کرد.
باریستاهای حرفه ای معمولا دمای مناسب شیر را برای اضافه کردن به قهوه با لمس بدنه پیچر استیل پیدا می کنند. ولی برخی پیچرها دارای ترمومتر روی بدنه خود نیز هستند. این موضوع باعث می شود هنگام فوم دار کردن شیر بتوانید دمای مناسب شیر را برای اضافه کردن به قهوه به راحتی بفهمید. پیچر دماسنج دار هم یک گزینه مناسب برای خرید است.